Pod wpływem 'Mojego gotowania' (niestety nie pamiętam, którego numeru dokładnie) nabyłam opakowanie mrożonego ciasta francuskiego. Tak leżało i leżało, ąz w końcu sobie o nim przypomniałam. Pomyślałam, że połączę je z moim ulubionym zestawem czyli jabłkami i cynamonem. Wyszło oczywiście pyszne i prawie bez cukru. Pyszne szczególnie na ciepło. :)
Składniki(na 6 sztuk):
6 kwadratów z rozmrożonego ciasta francuskiego
3 jabłka antonówki
1 płaska łyżeczka cukru
1 płaska łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Wyjąć ciasto z zamrażarki, pokroić na kwadraty. Zostawić do rozmrożenia.
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z cukrem i cynamonem. Piekłam 15 minut w 200 'C.
Smacznego. :)
1 komentarz:
mrrr, jadłam kiedyś takie, pychotka :D
cynamon górą!
Prześlij komentarz