czwartek, 28 sierpnia 2008

Francuskie poduszeczki.

Pod wpływem 'Mojego gotowania' (niestety nie pamiętam, którego numeru dokładnie) nabyłam opakowanie mrożonego ciasta francuskiego. Tak leżało i leżało, ąz w końcu sobie o nim przypomniałam. Pomyślałam, że połączę je z moim ulubionym zestawem czyli jabłkami i cynamonem. Wyszło oczywiście pyszne i prawie bez cukru. Pyszne szczególnie na ciepło. :)

Składniki(na 6 sztuk):
6 kwadratów z rozmrożonego ciasta francuskiego
3 jabłka antonówki
1 płaska łyżeczka cukru
1 płaska łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:
Wyjąć ciasto z zamrażarki, pokroić na kwadraty. Zostawić do rozmrożenia.
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z cukrem i cynamonem. Piekłam 15 minut w 200 'C.

Smacznego. :)

1 komentarz:

Marta pisze...

mrrr, jadłam kiedyś takie, pychotka :D
cynamon górą!