poniedziałek, 13 kwietnia 2009

Jajka faszerowane z kiełkami.

Jako pomysłodawczyni inicjatywy zwane Klub Miłośników Kiełków nie mogłam splamić swego honoru i musiałam jakoś sprytnie na wielkanocnym stole umieścić kiełki. Z pomocą przyszła mi kwietniowa Kuchnia. Pewien przesympatycznie wyglądający pan zaprezentował tam swoje propozycje na świateczny słół. Wsród nich był przepis na jajka z kiełkami. Oczywiście troche zmieniłam... Ale taka już jestem.. :-)

Składniki:
- 4 jajka na twardo
- 3 łyżki kiełków (u mnie rzodkiewka + soczewica)
- 1 łyżka majozneu
- sól, pieprz do smaku
- trochę kiełków do dekoracji
Wykonanie:
Przekrajamy jajka na pół, wyjmujemy do miseczki żółtka. Drobno kroimy kiełki. Żółtka ucieramy z majonezem, solą i pieprzem na gładką masą. Dodajemy kiełki. Powstałą masą szprycujemy pozostałe białka. Na wierzchu układamy trochę kiełków, które nie zostały posiekane.

Smacznego. :-)

Kuchnia Wielkanocna 22.III. - 25.IV.2009

12 komentarzy:

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

no patrzaj! ja dziś też zrobiłam jajka faszerowane kiełkami, później wrzucę na bloga

Hanna Mi pisze...

no to piąteczka! :-D bardzo mi miło! :-D

asieja pisze...

to i ja piąteczkę przybiję
robiłam dziś to samo
jeszcze nie próbowałam,
ale na pewno będą pyszne
z kiełkami rzeżuchy :-)

Hanna Mi pisze...

Jesteście superwzorowymi Klubowiczkami... :-)))))

kasiaaaa24 pisze...

Aż zapachniało wiosną :) Pozdrawiam i mokrego dyngusa pozwalam sobie życzyć ;)

Konsti pisze...

Sliczne, wiosenne, pyszne!
Mokrego dyngusa!

Gosia Oczko pisze...

To ja jeszcze jedną zupochę dorzucę, a masz Ci tu klubowo ;)

http://kosawtalerzu.blogspot.com/2009/04/szybkie-zorientowanie.html


;)

Majana pisze...

O mniam! Pyszne!:))

Waniliowa Chmurka pisze...

No tobie także Poświx Wszystkiego naj naj naj z okazji świąt Wielkiej Nocy:*

Hanna Mi pisze...

Dzięki piękne za życzenia! :-)*

Anonimowy pisze...

pięknie kiełkują pomysły klubowe :)

Aga z Zapiecka pisze...

Podoba mi się! Brzmi pysznie i prosto. takei przepisy lubię najbardziej ;)