niedziela, 19 kwietnia 2009
Pajdeczka z masełkiem czosnkowym i kiełkami słonecznika.
Dziś jest Dzień Czosnku. Bardzo pachnące święto. Dobrze, że wypada w niedzielę a na wieczór nie mam żadnych gości. Mogę sobie ziać, huhać i pachnieć czosnkiem ile wlezie. Mmmm... Przepysznie.
Długo myślałam co przygotować. Co wybrać by czosnek był naprawdę wyrazistym dodatkiem a nie tylko jednym z wielu dodatków... Z pomocą przyszło mi opakowanie od moich ulubionych kiełków. "Doskonałe do kanapek np. z masełm czosnkowym..."(opakowanie z ZIARENKAMI do samodzielnego kiełkowania). To jest to! Producent kiełków miał sto procent racji. Masełko czosnkowe w połączeniu z kiełkami słonecznika to czysta poezja! :-)
Przepis... Raczej kilka wskazówek jak przygotować masełko czosnkowe.
Składniki:
- masło
- czosnek
- troszkę soli
- trochę kiełków (ja mam słonecznika)
- pajdka ulubionego chlebka
Przygotowanie:
Masło, wyciśnięty czosnek i sól połączyć razem. Odstawić an godzinkę do lodówki. Pajdkę posmarować masełkiem. Posypać kiełkami... Pożreć. :-D
Smacznego. :-)
Etykiety:
czosnek,
kiełki,
weekend kulinarny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
10 komentarzy:
uwielbiam kiełki słonecznika
a Ty nie hodujesz sama kiełków, że piszesz opakowanie?
na pewno pyszne... juz samo maselko czosnkowe brzmi bossssko! uwielbiam czosnek :-)
Nieno, opakowanie po ziarenkach do samodzielnego kiełkowania... Wiesz u mnie garścią w kieszeń nie sprzedają. ;-)
zjadłabym sobie taką pajdkę
z razowym chlebkiem, mniam
Hehe no nieźle jakos tak nawet Ci powiem,że u mnie czuć ten Twój oddech :P
Hehe
Widać świętujesz na całego!:D
Mniam! Dobra myśl! :) Też sobie tak dogodzę :)
Mmm, to musiało być pyszne :)
Ale cudne! proste i cudne zarazem! Ja tam lubię ziać czosneczkiem! ;-)) Ale też wybieram przezornie wieczory.
wygląda wprost rewelacyjnie. kiełkowanie się opłaca :)
Stricte kumotersko została Pani wyróżniona :) Czas popromować incyh u siebie :) http://truscaveczka.blogspot.com/
Prześlij komentarz